Voordelen POS systemen voor de horeca

Als je eigenaar of manager van een restaurant bent, ken je het belang van efficiëntie op de werkplek. Restaurant POS systemen bieden bedrijfseigenaars een reeks branchespecifieke functies die de bedrijfsvoering en andere kritieke bedrijfselementen kunnen verbeteren. In dit artikel verkennen we de top 10 voordelen van het gebruik van restaurant POS software in je zaak.

  1. Eindeloze menu-opties

Als je een restauranthouder bent die graag zijn menu bijwerkt met aangepaste specials en seizoensgebonden aanbiedingen, kan een restaurant POS systeem je helpen snel je huidige selecties bij te werken. Met veel moderne systemen kun je je menu vanaf een externe computer bedienen, wat betekent dat je je kantoor niet hoeft te verlaten om je nieuwe menu over meerdere terminals of locaties te synchroniseren.

  1. Geavanceerd bijhouden van de inventaris

Als restauranthouder is het bijhouden van je inventaris de beste manier om ervoor te zorgen dat je je volledige menu steeds kunt aanbieden. Met geavanceerde restaurant POS systemen kun je menu-artikelen, ingrediënten, en alles wat je verder in je keuken bewaart, bijhouden. Je kunt voorraadstatistieken bijhouden en rapporten genereren die je helpen de optimale hoeveelheid ingrediënten te bestellen.

Dit helpt je niet alleen geld te besparen en je klanten een volledig menu aan te bieden, maar het zorgt er ook voor dat je eten altijd vers is.

  1. Beheer van restaurantvloeren

Als je een dine-in restaurant bezit, kan het beheren van je reserveringen een moeilijke taak zijn tijdens piekuren. Gelukkig kun je met restaurant POS systemen een fysieke plattegrond van je restaurant maken en reserveringen accepteren via een online portal. Dit maakt het proces van het beheren van je restaurantvloer veel praktischer voor je team van gastheren.

Tip: POS systeem horeca onmisbaar in elke horecazaak

  1. Integreer online bestellingen

Als je momenteel een online bestelplatform voor je afhaalmaaltijden gebruikt, is het van cruciaal belang dat het in je huidige POS systeem kan integreren. Veel kassasystemen voor restaurants bieden je de mogelijkheid om externe bestelplatforms te integreren, waarmee je het proces van het accepteren van betalingen en het beginnen van de voorbereidende fase voor online bestellingen kunt automatiseren.

  1. Beheer personeel en timesheets

In veel gevallen kun je met restaurant POS systemen nu de urenstaat van je personeel digitaal beheren. Je kunt ook ‘klok in en klok uit’ functies instellen die de uren van het personeel bijhouden voor de betaling. Het is een uitstekende manier om je personeelsbeheer onder één dak te brengen.

  1. Automatiseer boekhoudkundige rapporten

Als je een veteraan in de restaurantsector bent, weet je dat de boekhouding een van de minst plezierige onderdelen van het kleine bedrijfsproces is. Als je geen geïntegreerde boekhoudsoftware gebruikt, besteed je al te veel tijd aan het kraken van cijfers, en te weinig tijd aan het concentreren op je restaurant.

Gelukkig integreren veel restaurant POS systemen met boekhoudprogramma’s en andere boekhoudsoftware platforms om geautomatiseerde boekhoudkundige voordelen te bieden. Dit is een uitstekende manier om de hoofdbrekens die met het belastingseizoen gepaard gaan te vermijden.

  1. Verwerk een brede waaier van betaalmethoden

Terwijl veel kassasystemen nu betalingen met creditcard, contant geld en cheques aanbieden, gaan consumenten steeds meer over op contactloze betalingen. Als je Apple Pay, Android Pay, en andere contactloze betaalmogelijkheden wilt aanbieden, kan een nieuw restaurant POS systeem nodig zijn. Dit is vooral van belang voor quick-service restaurants.

  1. Live orderwijzigingen en tracering

Verouderde kassasystemen maken meestal gebruik van het afdrukken van kaartjes voor het doorgeven van bestellingen aan de keuken. Hoewel dit een relatief effectieve methode is om met je koks te communiceren, kun je er geen bestellingen mee bijwerken, verzoeken wijzigen, of de voortgang van de maaltijd die wordt bereid volgen. Met moderne kassasystemen kun je nu rechtstreeks vanuit je kassaportaal wijzigingen aanbrengen — het personeel hoeft niet meer naar de keuken terug te lopen om handmatig klantenverzoeken of vergissingen te wijzigen.

  1. Ontvang voortdurend updates (software)

Nieuwe restaurant POS systemen worden vaak bijgewerkt met nieuwe functies, voordelen, en integraties. Als je in een restaurant POS investeert, kun je verwachten dat je gedurende de hele looptijd van je abonnement voortdurend updates krijgt. Dit betekent dat je profiteert van moderne restaurantsoftware, ongeacht wanneer je je systeem voor het eerst hebt gedownload.

  1. Verhoog de efficiëntie

Hoewel de eerste negen voordelen in dit artikel belangrijke voordelen bieden aan restauranthouders in het hele land, is er nog een primair voordeel verbonden aan restaurant POS systemen — efficiëntie.

Door toegang te krijgen tot de kernvoordelen van een restaurant POS, kun je ervoor zorgen dat je zaak zo soepel mogelijk loopt. Belangrijke functies zoals floor management, timesheet management, inventaris bijhouden, en contactloos betalen stellen je in staat je op andere onderdelen van je bedrijf te concentreren. Ze geven je personeel ook de hulpmiddelen die het nodig heeft om fouten te voorkomen en zijn productiviteit te verhogen.

Verdict: het is tijd om te upgraden

Als je momenteel een restaurant, bar of ander horecabedrijf bezit of runt, is het van cruciaal belang dat je de beste beschikbare software gebruikt op basis van je bedrijfstype. Het is ook belangrijk om diepgaande beoordelingen van de beste restaurant POS systemen op de markt te vergelijken. Om een software leverancier bij jou in de buurt te vinden, kun je een Point of Sale Directory gebruiken om alle nationale en plaatselijke verkooppunt verkopers in je stad of regio te bekijken.

Als je wilt concurreren met andere restaurants in je niche, is het essentieel dat je moderne technologie gebruikt om de efficiëntie en de klantenbinding te verhogen. Met veel toonaangevende POS systemen die betaalbare prijzen bieden, is er geen reden om je systeem niet te upgraden voor een soepelere werking en om je winst te verhogen!