Tips voor het kiezen van de juiste laptoptas

Als je veel onderweg bent voor werk of studie, dan heb je voor je computer een goede laptoptas nodig. Maar wat is nu de juiste laptoptas voor jou? Er is immers zoveel keuze. En kies je dan toch voor het innerlijk of ga je toch voor het uiterlijk van de tas? Om je op weg te helpen bij het bepalen van de juiste keuze voor je laptoptas hebben wij een paar tips.

Het juiste formaat

Heel belangrijk voor een laptoptas is het formaat van het laptopvak. Deze wordt in inches gemeten (1 inch staat gelijk aan 2,54 centimeter) en moet overeenkomen met de grootte van je laptop. Om te weten hoe groot je laptop is, neem je een meetlint en meet je het beeldscherm diagonaal van hoek tot hoek op. Om de laptop namelijk veilig te vervoeren, moet deze perfect in het laptopvak van de tas passen. Heb je het juiste formaat, selecteer dan die tassen die hieraan voldoen. Op onze websites hebben we speciale pagina’s ingericht met bijvoorbeeld alleen maar 17 inch laptoptassen en 15,6 inch laptoptassen.

Alleen voor de laptop of niet

Vervolgens is het goed om te kijken wat je allemaal nog meer in de laptoptas mee wilt nemen. Is het alleen de computer met toebehoren – denk hierbij aan netsnoer, muis en dergelijke – dan volstaat vaak een smalle tas met niet al te veel vakken. Maar gebruik je de tas ook voor andere spullen, zoals boeken, notitieblok, pennen en dergelijke, dan kies je voor een laptoptas met meerdere vakken en ruimte.

Soort tas

Er zijn verschillende soorten laptoptassen om uit te kiezen. Dit heeft onder meer te maken met hoe jij de tas het liefste draagt. Zo zijn er rugzakken, schoudertassen, handtassen en zelfs koffertjes die geschikt zijn voor de laptop.

Jouw stijl

Tot slot is het belangrijk dat je een tas uitkiest die helemaal past bij hoe je het gaat gebruiken en je eigen stijl. Want qua uiterlijk valt er ook veel te kiezen. Bijvoorbeeld voor een blauwe laptoptas in plaats van een cognackleurige. Misschien wil je er wel eentje met reliëf in het leer of juist een tas die een strakke vormgeving heeft. Gelukkig valt er veel te kiezen.