Slimmer administratie doen met online boekhouden

Tegenwoordig doen we vrijwel alles online via de cloud. Denk aan applicaties zoals Dropbox, Google Drive en Slack. Werken via de cloud is doorgaans sneller, flexibeler, en voordeliger. En ook de administratie ofwel de boekhouding kan tegenwoordig vrijwel geheel via de cloud. Dit brengt vele voordelen met zich mee waarvan we er een paar zullen toelichten in dit artikel.

Minder handwerk

U start uw bedrijf waarschijnlijk niet omdat u zoveel plezier ervaart in handwerk met betrekking tot de boekhouding, tenzij u wellicht een bedrijf start in boekhouding. Enfin met online boekhouden kunt u de hoeveelheid handwerk uren die men moet maken drastisch terug brengen. Veel dingen die u al eens eerder ingevuld hebt onthoud de cloud applicatie waardoor u niet opnieuw hoeft in te vullen. Verder, de meest geavanceerde online boekhoudprogramma’s kennen koppelingen met andere onderdelen van de onderneming zoals uw webwinkel en uw online bankieren omgeving. Door deze koppelingen kan het online boekhoudprogramma bepaalde data en informatie automatisch verzamelen en invullen zonder omkijken van u.

Leestip: https://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/boekhoudprogramma/populair-boekhoudprogramma-kopen/

Minder fouten

Er zitten automatische foutcontroles ingebouwd in de cloud boekhoud applicaties, waardoor u veel minder snel een fout zal maken dan het geval zou zijn met handmatig boekhouden met Word of Excel. Een typefoutje is immers zo gemaakt. En daardoor kan de hele administratie als een kaartenhuis in elkaar storten. Niet goed. Natuurlijk is het niet zo dat met online boekhouden het totaal onmogelijk is om fouten te maken, maar de kans neem in ieder geval significant af.

Top vijf beste programma’s: https://zelfboekhouden.org/boekhoudprogramma-zzp-vergelijken/

Toekomstbestendig

Onze werk cultuur veranderd. Denk o.a. aan het nieuwe werken of wellicht zelfs de digitale nomaden die vanwaar dan ook ter wereld, werken. Nieuwe moderne organisaties werken met werknemers die wellicht niet allemaal in dezelfde locatie bevinden. Het kan best zijn dat u besluit om de boekhouding geheel of gedeeltelijk uit te besteden aan een boekhouder die zich bevindt in Spanje of Thailand. Met online boekhouden is dat goed mogelijk. U deelt de inlog-gegevens met de boekhouder. En zodoende kan deze bij alle informatie en documenten komen die hij of zij nodig zal hebben om zijn of haar werk goed uit te voeren.

Voor u brengt dit ook voordelen met zich mee. Bent u van huis en heeft u uw laptop nooit bij u? Dan kunt u alsnog via de smartphone met een app overzicht krijgen van de administratie of bijv. een factuur scannen.