Op deze manier breng je producten beter onder de aandacht

Een panel frame is een slimme methode om afbeeldingen op vlakke platen op een nette manier op te hangen. Dat is noodzakelijk om reclames van producten in bedrijven op te hangen, om informatieve afbeeldingen netjes aan de muur te bevestigen of om kunstwerken op een verzorgde manier naast elkaar aan een muur te bevestigen. Panel frames zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Ze zijn gemaakt van aluminium met een witte poedercoating. Als je wilt kun je de frames waarvan de rand zichtbaar is in alle beschikbare RAL-kleuren laten spuiten.

Hoe werkt een panel frame?

Het gebruik van een panel frame is vrij simpel. Het frame bestaat uit een aluminium profiel, dat aan een muur wordt bevestigd. In principe kan dat met 2 schroeven, maar het is steviger en gemakkelijker om gebruik te maken van een cleathanger. Dat is een aluminium profiel, dat met schroeven aan de muur wordt gemaakt. De cleathanger heeft een randje, dat iets van de muur afwijkt. Daar kan het panel frame achter worden gehaakt. Het frame zit dan gegarandeerd stevig vast en de plaat hangt horizontaal. Bij de cleathanger kan het frame met de afbeelding gemakkelijk van de wand worden gehaald.

Een afbeelding blind ophangen

In principe zijn er 2 methoden om een afbeelding op een vlakke plaat aan de muur te bevestigen. Bij de ene methode valt het frame rond de afbeelding. Dat zorgt voor een strakke en nette afwerking. Bij de andere methode is het frame onzichtbaar. Dit heet blind ophangen. Optisch lijkt het net alsof de afbeelding voor de wand zweeft. Dat effect wordt versterkt, doordat het frame achter de afbeelding een paar mm dik is. Om een afbeelding netjes blind te kunnen ophangen moet de afbeelding een net afgewerkte rand hebben.

Afbeelding met een zichtbaar frame

Als wordt gekozen om een afbeelding op te hangen met een zichtbaar frame, geeft dat het geheel een moderne uitstraling. Bij deze frames kan worden gekozen voor 2 dieptes, namelijk van 17,8 mm en 30 mm. Het frame sluit bij dit principe rondom de afbeelding, maar doordat er een kleine opening zit tussen de afbeelding en het frame ontstaat er een ruimtelijk gevoel. Het monteren is niet moeilijk, omdat het frame op de juiste maat wordt besteld. De afbeelding wordt met behulp van dubbelzijdig tape in het frame geplakt, waarna dit wordt opgehangen aan de cleathanger.