Een domeinnaam voor je bedrijf

Wat leuk dat je een website voor je eigen onderneming gaat opzetten. Wist je dat het tegenwoordig erg makkelijk is om je eigen website te bouwen? Dit scheelt je veel geld, aangezien een websitebouwer vaak duur is. Wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor het maken van je website, dien je wel overal van op de hoogte te zijn, zodat er tijdens het online zetten van de website niets over het hoofd wordt gezien of fout kan gaan. Wist je bijvoorbeeld dat je een domeinnaam voor je bedrijf dient te registreren? In deze blog lees je wat domeinnamen zijn en hoe jij je eigen domeinnaam kunt kiezen.

Wat is een domeinnaam precies?

Heb je een eigen bedrijf of merk opgezet en wil je daar een professionele website aan koppelen? Dan is het belangrijk dat je een domeinnaam laat registreren. Een domeinnaam is de naam van je website wat tussen de www. en, bijvoorbeeld, de .nl staat. Het gaat hier dus om de naam die jij aan je eigen website geeft.

Eigenlijk wordt er aan iedere website een bepaald IP-adres gekoppeld dat uit een aantal cijfers en letters bestaat. Deze unieke code is gekoppeld aan je website, maar dit zou veel te moeilijk te onthouden zijn. De domeinnaam vervangt deze code met een woord of een korte zin. Op die manier kunnen mensen dan makkelijk op je website terechtkomen.

Hoe kun jij je eigen domeinnaam kiezen?

Voordat je een website bouwt, is het alvast handig om een domeinnaam te bedenken en te registreren. Heb je een leuke en passende domeinnaam in gedachte? Dan moet je de domeinnaam checken om erachter te komen of de naam nog vrij is. Wanneer je een bedrijf of merk hebt, is het belangrijk dat de domeinnaam betrouwbaarheid en professionaliteit uitstraalt. Daarnaast mag de domeinnaam niet te moeilijk zijn, omdat de klanten de naam dan niet goed genoeg kunnen onthouden of zelfs spelfouten maken bij het intikken van je website. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn, aangezien die klanten dan niet op je website terecht kunnen komen.

Verder is het belangrijk dat de domeinnaam ook bij je bedrijf past. Is de naam van je bedrijf al bezet als domeinnaam? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een naam of omschrijving van het product of dienst dat je verkoopt, zodat je (potentiële) klanten direct weten waar zij bij je voor terecht kunnen.