Besparen op je Onderneming

Misschien heb je al een onderneming of ga je net met een onderneming beginnen. Er zijn een aantal punten waarop je een hoop geld en tijd kan besparen. Een eigen onderneming kost veel geld alleen soms kun je hier ook veel geld op sparen als je het slim aanpakt. Wij zetten een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje.

Energie

Een grote kostenpost op je kantoor is energie. Zeker als je over een groot pand beschikt met weinig ramen zijn je energiekosten echt enorm. Je kunt een hoop geld besparen door jaarlijks te kijken naar energieleveranciers om de goedkoopste uit te zoeken. Daarnaast kun je een hoop besparen door energiezuinige verlichting te gebruiken. Je bent dan even op het moment wat geld kwijt voor dure lampen maar op lange termijn haal je dit geld er weer makkelijk uit.

Printen

Vaak word er op kantoor onnodig veel papier geprint. Zeker als je nog het privé

gebruik van de printer mee telt. Het is voor personeel tenslotte toch gratis om te printen en zijn helemaal niet bewust van de kosten die meebrengen voor hun bedrijf. Zorg ervoor dat je personeel bewust word van het gebruik van de printen het is niet alleen goed voor het portemonnee maar ook voor het milieu.

Telefoon

Een telefoon van de zaak is handig mits je hem natuurlijk gebruik voor zaken. Waar veel bedrijven in vergissen is wat voor telefoon hun personeel nodig hebben. Vaak word er alleen maar gebeld met de bedrijfstelefoon en is het niet nodig om de nieuwste Iphone 7 onder het personeel te uitdelen. Die prijzen per telefoon zijn enorm voor alleen bellen. Kijk naar wat het personeel echt nodig heeft.

Administratie

Wanneer je een kleine ondernemer bent het je niet gelijk iemand in dienst die jouw hele administratie bij houdt. Om het zelf te doen vraagt veel tijd en kennis. Wanneer je een salarisadministratie uitbesteed aan een bureau weet je zeker dat alles op de juiste manier verloopt. Andere grote voordeel is dat hun op de hoogte zijn van alle belastingvoordelen waar je als bedrijf een hoop geld op kan besparen.

Koop tweedehands

Het is niet altijd nodig om de nieuwste spullen te kopen. Je bespaard met het kopen van 2dehands spullen al vaak 40% tot 70% van je geld wanneer je dit nieuw koopt. Je kunt bijvoorbeeld spullen opkopen bij bedrijven die pas failliet verklaard zijn.