Top 5 leaseauto’s van 2016

Aangezien het jaar 2016 er nog niet helemaal opzit, kunnen we de top 5 leaseauto’s van 2016 nog niet helemaal bekend maken. Wel kunnen we de top 5 over de eerste half jaar van 2016 geven (van januari tot en met juni). Het onderzoek van VWP shortlease komt namelijk met de volgende top vijf leaseauto’s:

1. Volkswagen Golf GTE Plug-In Hybride

Dat de Golf GTE de meest gekozen leaseauto van het eerste half jaar van 2016 is, kan worden verklaard door zijn (1) lage bijtelling van 7%, (2) zuinigheid, en (3) GTE kwaliteiten.

2. Citroën C1 Feel

De combinatie van de vele kwaliteiten heeft er voor gezorgd dat de Citroën wederom op de tweede plek is geëindigd. Vorig jaar eindigde deze namelijk ook al in de top 2. Zo is het een compacte stadsauto met een stijlvol en hip uiterlijk. Daarnaast is de auto niet duur maar wel weer luxe.

3. Ford Fiësta

De Ford Fiësta verdient de derde plek vanwege zijn zuinigheid, veelzijdigheid en betaalbaarheid.

4. Peugeot 108

Net zoals de compacte stadsauto Citroën C1 Feel doet de compacte stadsauto Peugeot 108 het ook goed in de top 5. Deze komt namelijk op de 4e plek! Andere kwaliteiten die deze positie kunnen verklaren zijn de stijlvolheid en betaalbaarheid van de 108 en de gunstige bijtelling.

5. BMW 330e Sedan Plug-in hybrid

Last but not least! De top 5 is geëindigd met BMW 330e Sedan Plug-in hybrid! Opvallend is dat dit de eerste 3 serie van BMW is die elektrisch rijden mogelijk maakt. Door zijn krachtige motor gecombineerd met zijn zuinige gebruik en de gunstige bijtelling maakt de leaseauto tot een welverdiende 5e plek.